BENVINGUTS

¡Hola amics! Benvinguts a aquest bloc que pretèn ser un punt de reunió pels amants de la natura i l'esport en qualsevoll de les seves variants. En aquest bloc, sempre trobareu un recurs per resoldre les vostres dubtes i una eina per trobar-vos amb els que igual que vosaltres son amants dels esports de natura.
Aqui, desprès de registrar-vos, podeu compartir les vostres sortides, excursions, tracks, viatges, etc; tambè serà punt de trobada per properes quedades amb la resta de membres del bloc per tal de realitzar sortides i excursions.
Salut i apunteu-vos.

dilluns, 28 de desembre del 2009

L'Avio de l'Albera



El 19 de juliol de 1986 es va iniciar un incendi en un vehicle a el Portús. Pocs es podien imaginar que el foc sembraria el caos per tot l'Empordà. Les flames, amb l'ajuda de la tramuntana, es van estendre ràpidament i malgrat els esforços dels serveis d'emergència francesos, van travessar la frontera i van obligar a tallar l'AP-7 i la N-II. El foc ja va començar a afectar la serra de l'Albera i el que anava camí de ser un desastre natural, va pendre connotacions de tragèdia quan, cap a dos quarts de dues del migdia, un hidroavió francès es va estavellar entre Requesens i la Jonquera. Enmig del caos regnant, aquel va ser el moment més crític de la jornada.


El DC-6 de la Protecció Civil francesa va sortir de la base de Marignane (Marsella), cap a la una del migdia i la torre de control li va perdre el restre cap a dos quarts de dues. Testimonis presencial, van confirmar que cap a aquella hora un avió s'havia estavellat més amunt de Requesens. Els quatre tripulants va morir, el pilot Jean Pierre Davenat, copilot Jaques Ogier, mecànic Roland Denard i l'ajudant Jaques Le Bel. En aquell moment, es va apuntar que el fum i la tramuntana de més de 120 km/h van intervenir directament en el desastre del DC-6.

Aquell dia l'Empordà va cremar pels quatre costats, a la nit l'espectacle era dantesc; hi havia incendis a Llers, Capmany, Biure, Pont de Molins, La Jonquera, Cantallops, Garriguella, Palau Saverdera, Cadaqués i Roses. El resultat van ser més de 20.000 hectàrees cremades.

Avui el paisatge torna a ser verd i la memòria d'aquells quatre joves resta en el vent que xiula entre la ferralla de l'avió de l'Albera.

Aquí us podeu descarregar el track que us portarà fins a l'avió si veniu del Portús. Si seguiu la pista arribareu fins a la cantina de Requesens on podreu continua l'excursió fins a Cantallops o bé, fins a Sant Climent Sescebes.

Track:

http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=670789